DISTANČNÍ VÝUKA PRO DĚTI PŘED NÁSTUPEM DO ZÁKLADNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

02.03.2021 12:27

V souladu s ustanoveními § 184a školského zákona pokud z důvodu krizového opatření vyhlášeného podle krizového zákona, nebo z důvodu nařízení mimořádného opatření podle zvláštního zákona, anebo z důvodu nařízení karantény podle zákona o ochraně veřejného zdraví není možná osobní přítomnost většiny dětí, pro které je předškolní vzdělávání povinné, stanovena: a) povinnost mateřské školy zajistit vzdělávání distančním způsobem pro děti, pro které je předškolní vzdělávání povinné,

b) povinnost dětí, pro které je předškolní vzdělávání povinné, se tímto způsobem vzdělávat.

Způsob poskytování vzdělávání a zpětné vazby na dálku přizpůsobí škola podmínkám dítěte (zázemí, materiální podmínky, speciální vzdělávací potřeby, zdravotní stav atp.). D Záleží na každé mateřské škole, jak si pravidla pro distanční výuku nastaví.

Vzhledem k tomu, že pro předškolní děti je vzdělávání distančním způsobem povinné, je nutné evidovat jejich účast na vzdělávání. Účast dětí škola posuzuje přiměřeným způsobem podle zapojení do vzdělávacích aktivit v průběhu týdne.

Způsoby distančního vzdělávání v naší mateřské škole:

1. Splnění úkolů vložených na webových stránkách mateřské školy - pokud rodiče nemají možnost vytisknout pracovní listy, je možné je vyzvednout v MŠ -   ve středu 3. 3. 2021 10,00 - 13,00hod.

2. distanční výuka online pomocí Microsoft Teams

3. konzultace a dotazy zodpovíme na nové emailové adrese   msstarybohumin@seznam.cz  (pouze pro potřeby distančního vzdělávání)